به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، میزان بارشهای کشور در سال آبی جاری (ابتدای مهرماه ۹۸) تا ۲۳ اردیبهشت ماه تو مقایسه با میانگین یازده ساله اخیر با بارش ۲۱۲.۹ میلیمتر، هم بر اساس گزارش بدیع دفتر مطالعات پایه منابع شرکت مدیریت منابع آب ایران رشد ۴۲ درصدی دارد.
وضعیت بارانهای قلمرو در سال آبی جاری اما نسبت به اطراف مشابه سال آبی پارسال (ابتدای مهرماه ۹۷ تا پایان شهریور ۹۸) تا ۲۳ اردیبهشت ماه همان سال رشد منفی دارد بوسیله این معنا که امسال از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۳ اردیبهشت ۳۰۲.۸ میلیمتر باران رخ داده در حالی میزان آن تو سال گذشته ۳۲۱.۸ میلیمتر بوده است.
کشورمان دارای ۶ حوضه حقیقی آبریز محتوی دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قره قوم است که امسال وضعیت بارانها در سه حوضه دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان و حوض درست کردن ارومیه نسبت بوسیله مدت مشابه پارینه رشد منفی دارد.
میزان بارشهای حوضه آبریز دریای خزر درسال آبی ساری (مهرماه ۹۸ تا ۲۳ اردیبهشت) ۴۱۷.۸ میلیمتر است اما پارسال و در همین بازه زمانی ۴۹۵.۱ میلیمتر باران داشته است.
حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان هم وضعیتی مانند دارد به اسلوبای که از ابتدای مهرماه ۹۸ تا بیست و سوم اردیبهشت ۴۴۰.۲ میلیمتر بارندگی را امتحان کرده درحالی که در مدت مشابه پارسال ۵۲۶.۴ میلیمتر باران را به ثبت رسانده است.
شرایط باران در حوضه آبریز دریاچه ارومیه از ابتدای سال آبی جاری و تا ۲۳اردیبهشت ۳۳۹.۹ میلیمتر و درمدت مثل پارسال ۴۷۱.۴ میلیمتر بوده که کاهش محسوس را دارد.
روند بارشها در سه گانه حوضه آبریزهامون مرکزی، مرزی شرق و قره قوم اماروند مثبتی نسبت به مدت متشابه پارینه دارد و درون این میان شرایط بارش داخل حوضه آبریز مرزی شرق از همه بهتر است.
معیار بارانهای حوضه آبریز مرزی شرق از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۳ اردیبهشت ۱۴۶ میلیمتر است در حالی که پارسال در همین بازه زمانی ۱۰۱.۱ میلیمتر بارش داشته که نشان از رشد متعدد خوب بارانها تو این حوضه دارد.
حوضه آبریز بیابان مرکزی تا ۲۳ اردیبهشت ۲۲۶.۱ میلیمتر بارش دارد و این داخل حالی است که در مدت شبیه پارسال ۲۰۱.۱ میلیمتر بارش داشته است.
معیار بارانها تو حوضه آبریز قره قوم هم تا ۲۳ اردیبهشت بوسیله ۲۸۳.۹ میلیمتر رسید که پارسال در این حوضه ۲۶۴.۴ میلیمتر باران اتفاق افتاد.